Pre mňa koniec rozprávky znamená nový začiatok.

Môj svet je nekonečno. Rada si predstavujem nikdy nekončiací príbeh. Je pravda, že rozprávky majú svoj koniec a na konci je zvonec.

Pre mňa, keď zazvoní zvonec, znamená nový začiatok, nový príbeh, ďalší kolobeh a nové objavovanie. Som vždy zvedavá, ako by to mohlo pokračovať, aj keď príbeh už v knížke skončil.

Skončil? Tak poďme spať!

Ja neviem zaspať, lebo rozmýšľam, ako to bude pokračovať.

Viete si predstaviť, že vlk, čo mu v rozprávke o siedmich kozliatkách rozpárajú brucho a znovu zašijú, sa polepší? Viete si predstaviť, že nastúpi na miesto strážcu, ochrancu príbytkov? Viete si ho predstaviť v uniforme strážnika? Ja určite! Dajú mu kozliatka dôveru byť súčasťou ich sveta, bude to fungovať? Každý má právo dostať druhú šancu v živote. Či?

Viete si predstaviť, že v príbehu ako išlo vajce na vandrovku sa z partie zlodejov stane nakoniec partia stavebníkov a opravárov? Partia zlodejíčkov bude užitočná a bude stavať nové stajne pre kone, drevené domčeky pre sliepky a kohútov, bude robiť ohrady pre domáce zvieratá, alebo stavať rybníky, priehrady pre rakov a ryby. Majú šikovné prsty, sú v tom veľmi dobrí a preto im dám šancu!

Viete si predstaviť, ako budú pokračovať ostatné naše príbehy? Čo bude so zlatou rybkou, keď splní tri želania? Presťahuje sa do iného rybníka či jazera? Alebo čo bude s tromi prasiatkami v príbehu, keď vyhrajú nad vlkom? 

 

ABR FABR sú nikdy nekončiace príbehy, cez príbehové deky.

Nechajte deti rozprávať nové príbehy, lebo váš svet je to, čo máte v sebe.

 

Prajeme Vám pekné a pokojné sviatky a šťastný, rozprávkový rok :)