Sadnite si a hrajte sa! História a pravidlá hry

AbrFabr molitanová kocka je nielen na sedenie, ale aj na hranie. Kocka má dve hracie plochy s vreckami na kocky a figúrky, alebo na iné tajomstvá. Užite si s deťmi spoločenské hry od AbrFabr a vyberte si tú, na ktorú máte náladu. S kockou sa zahráte kdekoľvek, či v izbe alebo na terase.

Prvá hra je veľmi populárna "Človeče, nehnevaj sa!" Je to dosková hra pre dvoch a viacerých hráčov. Ide o jednu z najrozšírenejších stolných hier na svete. Druhá rozprávková hra je na opačnej strane kocky, je najmä putovná a s ilustrovaným príbehom. Tu hráči zažijú veľa zábavy na ceste až do príchodu figúrky do domčeka. Každá rozprávka má svoje prekážky, zákutia, či strmé cestičky.


História hry "Človeče nehnevaj sa" alebo nemecky "Mensch ärgere Dich nicht", je pôvodom nemecká spoločenská hra pre 2–6 hráčov. Známu klasickú, strategickú doskovú hru vymyslel v zimných mesiacoch na prelome rokov 1907/1908 Nemec Josef Friedrich Schmidt, nechal sa inšpirovať indickou hrou Pachisi a anglickou hrou Ludo. Od roku 1914 sériovo vyrábaná hra bola predaná viac než 60 miliónkrát. Pravidlá sa od roku 1914 nezmenili.


V skratke pravidlá prvej hry: Človeče nehnevaj sa!
Cieľom je dostať všetky figúrky zo štartového poľa na cieľové polia. Po hodení šestky môže figúrka odštartovať. Pritom musia figúrky raz obísť všetky polia, bez toho, aby ich súper nevyhodil. Počet prejdených polí sa určí hodom očíslovanej kocky. Ak padne šestka, hráč môže opakovať hod a posunúť sa o súčet padnutých hodov. 

Hru vyhráva hráč, ktorý ako prvý obehne hraciu plochu so všetkými svojimi figúrkami a dostane ich do cieľového domčeka.  Ďalší hráči v hre pokračujú, až kým nedosiahnu cieľ. 

V skratke pravidlá druhej hry: Cestovanie zvieratok
Cieľom hry je dostať sa do domčeka ako prvý. Prvý znamená, že sa dostanete ako prvý do bezpečia domova. Na ceste stretnete veľa prekážok, napríklad aj zlého vlka, ktorému sa radšej vyhnite. Pravidlá hry si dokonca môžete určiť aj sami, je veľmi otvorená vašej fantázii. 


Hracie kocky máme v 4-och farebných a tématických verziách. Sú to príbehy známych rozprávok: Ako išlo vajce na vandrovku, O zlatej rybke, Vlk a sedem kozliatok alebo Tri prasiatka. Prežívajte rozprávkové príbehy so svojími deťmi.